Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki migdałowe"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 160
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2185
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20245
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 160
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2185
Składniki
Migdały zalej wrzątkiem, zostaw na kilka minut, odlej. Możesz czynność powtórzyć. Zdejmij skórki i zmiel w maszynce do mielenia mięsa lub zmiksuj blenderem. Mąkę przesiej, dodaj migdały, masło, posiekaj nożem. Dodaj cukier, żółtka i 5 kropli aromatu, zagnieć ciasto.
Ciasto włóż do lodówki i schładzaj przez godzinę lub dwie. Wyjmij, uformuj z niego wałeczki, potnij na mniejsze kawałki, uformuj w rogaliki. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz przez 10 minut w temp. 180°C. Wystudzone rogaliki obtocz w cukrze.
Czas: godzina.Źródło: Dobry Tydzień