Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na śniadanie... nie wiem jak to nazwać, bo wygląda jak pizza, ale z pizzą nie ma nic wspólnego. To zapiekany w jajku chleb z dodatkiem sera, niesamowicie pyszny i szybko się go robi, doskonały pomysł na zalegające w chlebaku pieczywo. Polecam, nie zawiedziesz się :-)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Jajka z mlekiem roztrzepać na talerzu. Doprawić solą i pieprzem. Chleb przed moczeniem w jajku przymierzyć do patelni tak, żeby obłożyć nim cały spód, w razie potrzeby pokroić na odpowiednie kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Każdą kromkę chleba namoczyć z obu stron w jajku i przełożyć na patelnię. Resztę jajka wylać na górę, patelnię przykryć pokrywą i smażyć kilka minut. Następnie chleb obrócić na drugą stronę, posypać tartym serem i znowu przykryć pokrywą na kolejne kilka minut aż ser się rozpuści. Po wyjęciu na talerz można posypać szczypiorkiem i papryczkami. SMACZNEGO!!!