Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijaniec z szynką z indyka i papryką w chlebie"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3469
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 800
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3469
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 800
Składniki
Z chleba odkrój wierzch, wydrąż część miąższu. Papryki umyj, obierz, pokrój w cząstki. Cukinie w plastrach podsmaż. Wnętrze chleba smaruj musztardą, układaj czerwoną paprykę, marynowane grzybki, plastry polędwicy, ogórki, na wierzchu układaj kawałki żółtej papryki. Całość przykryj odkrojonym chlebem.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 140°C. Na niższą półkę wstaw naczynie z wodą, na wyższą włóż naczynie z chlebem. Możesz chleb lekko zwilżyć z wierzchu. Piecz go przez około 40 minut. Podawaj gorący, krojąc w plastry lub na zimno z sałatką.
Czas około godziny.
Z czerstwego chleba bardzo szybko przygotujesz sycącą zupę. Pokrojony w kostkę lub pokruszony chleb podsmaż na dwóch łyżkach oleju, zalej wywarem z rosołu, dodaj masło i przyprawy, przecisnięty czosnek, gotuj 20 minut. Dodaj dwie kostki sera topionego. Zmiksuj.Źródło: Dobry Tydzień