Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowa bułka kukurydziana"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4959
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 887
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4959
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 887
Składniki
Drożdże rozpuść w ciepłym mleku. Zaczyn przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 20 minut. Zioła opłucz, osusz, oderwij listki natki, oregano i tymianku oraz igiełki rozmarynu, posiekaj.
Obie mąki oraz 1/2 łyżeczki soli wymieszaj w dużej misce. Masło stop razem z miodem. Wlej do miski z mąką. Dodaj zaczyn drożdżowy i zioła. Wbij jajka.
Ciasto mieszaj mikserem ustawionym na najniższe obroty 10 –15 minut. Następnie przełóż na stolnicę lekko oprószoną mąką. Wyrabiaj rękoma, aż powstanie gładka kula. Ciasto przykryj lnianą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Uformuj 2 podłużne bułki. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Odstaw w ciepłe miejsce jeszcze na ok. 20 minut, aby podrosły. Następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz 30–35 minut.Źródło: Naj