Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smakowita andaluzyjska potrawa do spozycia jako przystawka, lekki obiad, kolacja na cieplo lub przekaska.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 372
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9493
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 41
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 372
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9493
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 41
Składniki
Z maki, jajek, wody, szafranu i soli wyrabiamy rzadkie ciasto. Baklazany kroimy w cienkie plastry. Miód podgrzewamy w malym naczyniu i mieszamy z winem. Baklazany zanurzamy w ciescie i smazymy na glebokim tluszczu ( oliwie ) ok. 1-2 minut po kazdej stronie. Odsaczamy tluszcz na reczniku papierowym i podajemy natychmiast z sosem miodowym.