Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2223
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2223
Składniki
1. Boczek pokroić w duże kawałki ok. 7 x 7 cm. 2. Wlać wodę do garnka, dodać sól, zioła angielskie, liście laurowe i łupinkę cebulową. Zagotować, dodać do marynaty kawałki boczku, gotować jeszcze 15-20 minut. 3. Zdjąć garnek z ognia i trzymać boczek w marynacie od 6 do 8 godzin. Woda w garnku powinna całkowicie pokrywać boczek. 4. Potem wyjąć kawałki boczku z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. 5. Czosnek i liście laurowe drobno posiekać i wymieszać. 6. Wysmarować kawałki boczku papryką, pieprzem i mieszanką z czosnku i liści laurowych. 7. Każdy kawałek osobno zawinąć w folię aluminiową i dać do zamrażarki na 8-10 godzin. I po rozmrożeniu można jeść. Pyszny z razowym chlebem. Smacznego!