Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mięso do kanapek. Prosto i bez wysiłku.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Boczek umyć i osuszyć. Mięso natrzeć solą, pieprzem i majerankiem z każdej strony. Przełożyć do miski przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 24godz. Po tym czasie mięso wyjmujemy posypujemy papryka wędzoną . Czosnek kroimy w cienkie plasterki i wykładamy na wierzch mięsa. Całość wkładamy do wysmarowanej olejem brytfanki przykrywamy pokrywą. Pieczemy w rozgrzanym do 180⁰ piekarniku przez ok 2 godziny . Po upieczeniu studzimy. Wystudzone mięso chłodzimy w lodówce żeby dobrze stężało.Smacznego.