Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z ulubionymi owocami...
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Do miski wrzucić wszystkie składniki i całość wymieszać trzepaczką (nie mieszać mikserem ani niczym podobnym tylko trzepaczką gwarantuje, że wystarczy). Blaszkę wysmarować margaryną, bądź wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto. Następnie posypać z wierzchu owocami - ja dziś dałam jagody. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest w środku mokre jeśli tak piec dłużej. Gdy cisto wystygnie można posypać cukrem pudrem.
OWOCE: jeśli ciasto jest z rabarbarem to wcześniej go pokroić w kostkę i zasypać cukrem. Ciasto z rabarbarem jest bardziej mokre więc dłużej się piecze i gdy zacznie się rumienić zmniejszyć rozgrzanie piekarnika aby się nie spaliło od spodu. To samo może być z truskawkami - można również posypać truskawki wiórkami kokosowymi też fajnie smakuje. SMACZNEGO !