Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące lasem pyszne danie!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20565
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10115
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20565
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10115
Składniki
grzyby oczyścić,umyć pod bieżącą wodą(szybko by nie naciągnęły wody)
Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na maśle
dołożyć pokrojone grzyby,liść laurowy,ziele angielskie,vegetę
dusić pod przykryciem często mieszając (by nie przywarły)ok 30 min.
Jeśli grzybki są miękkie ,zdjąć pokrywkę i przez ok.10 min.odparowywać ciąglę mieszając
W zależności od konsystencji i upodobań dodać 1-2 jaja roztrzepując w potrawie
dodać śmietanę zagotować,doprawić pieprzem,magii i sokiem z cytryny.Gdy grzybki troszkę przestygną dodać natkę pietruszki(drobno posiekaną) i zamieszać.PALCE LIZAC! ja najczęściej podaję z bułeczkami z masłem.