Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa z dużą ilością witamin przekąska dla wegetarian.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 78
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1010
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 78
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1010
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę zalać gorącą woda i ugotować do miękkości pod przykryciem. Cebulę drobno posiekać, obsmażyć na maśle, dodać pokrojone śliwki, posiekane orzechy i cynamon. Doprawić do smaku solą, w razie potrzeby dodać gorącej wody i poddusić. Następnie dynię odsączyć, połączyć z owocami i cebulą. Wyłożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.