Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe co nie co...polecam:)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20544
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10096
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 307
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20544
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10096
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 307
Składniki
Szyję zalać wodą i gotować do miękkości.Pół godz.przed końcem gotowania dodać pierś, warzywa,ziele i liście. Gdy warzywa są miękkie doprawić rosół do smaku pieprzem i solą.Wyjąć warzywa wraz z mięsem i szyją. Szyję obrać z mięsa a pierś poszarpać. W miseczkach na spodzie ułożyć natkę,plasterek jajka,groszek i marchew pokrojoną w talarki.Dodać mięso. Do wrzącego rosołu (około 2,5 - 3 l) dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Zalać mięso rosołem i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Smacznego życzę!