Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie ze znajomymi
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Cieciorkę przełożyłam do pojemnika do malaksowania i ją zmalaksowałam na gładko. Z własna ugotowaną cieciorką pasta nie wychodzi taka gładka. Do masy dodałam sok z cytryny, sól, przeciśnięty czosnek i pastę tahini. Masę malaksowałam i dolewałam stopniowo olej, aż masa była kremowa. Dodałam tez wody z cieciorki, żeby hummus nie był za gęsty. Jedną porcje humussu wymieszałam z całymi ziarnami podprażonego sezamu.
Drugą porcje humusu wymieszałam dodatkowo z zalewa z suszonych pomidorów i dodatkowo dołożyłam do niej suszone pomidory.
Trzecią porcję polałam oliwą z oliwek. A czwartą posypałam chili.
Smacznego :)