Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromat i smak na talerzu.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 76
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 143
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 58
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 58
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 76
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 143
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 58
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 58
Składniki
Wykonanie: Bakłażan sparzyć, cieniutko obrać ze skórki, pokroić w plastry 2 cm. Posolić i smażyć z obu stron w sporej ilości oleju, na wolnym ogniu. Na każdy plaster wbić jajo, posolić, przykryć przykrywką i chwileczkę poddusić. Następnie posypać pieprzem, mieloną papryka i podawać jeszcze ciepłe na pieczywie.