Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Przygotowaną żelatynę ostudzić. Przelać połowę do dużej formy lub kilku małych pojedynczych (tylu ile jest jaj). Zostawić do stężenia.
Jaja wbijać kolejno na dziurkowaną łyżkę, zanurzoną w gorącej wodzie. Gdy białko się zetnie przełożyć do formy na galaretę.
Obsypać szynką, grzybami, natką pietruszki, zalać resztą żelatyny. Zostawić do zastygnięcia.
Przed podaniem wyłożyć galaretę na liśćie zielonej sałaty, przybrać plastrami pomidora, posiekanym żółtkiem i rzodkiewką. Smacznego.