Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
7 jajek ugotować na twardo i ostudzić
Do mięsa dodać starkowaną cebulę,1 jajko,musztardę,przyprawy oraz bułkę tartą do zagęszczenia.
Każde z jajek na twardo obłóż warstwą mięsa, dociśnij. Roztrzep ostatnie jajko. Jajka w mięsie obtaczaj w mące, następnie zanurzaj w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i porcjami smaż w nim jajka (po ok. 8 minut). Wyjmij łyżką cedzakową, osącz z nadmiaru tłuszczu, układając na papierze kuchennym.
Ostudzone jajka mięsne przekrój wzdłóż na połowę . Podaj na półmisku z liśćmi sałaty i pokrojonym na ćwiartki pomidorem. Podawać na zimno. SMACZNEGO:)))))