Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na stół wielkanocny.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 23
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 131
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 23
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 131
Składniki
Wykonanie: Z ciasta francuskiego wyciąć kółka, wylepić foremki i podpiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni na złoty kolor, po czym ostudzić. W między czasie stopić masło, oprószyć mąką, zasmażyć, wlać śmietanę z bulionem. Dodać serek topiony, mieszać by nie było grudek. , przyprawić do smaku. Podpieczone babeczki napełnić przygotowanym sosem i na każdy delikatnie wbić po jednym jajku. Boki białek posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjąć z foremek i podawać.