Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Marchewki obrać,umyć,pokroić w plasterki,poddusić 15 minut w osolonej wodzie.
Odcedzić i ostudzić.
Rosół wymieszać z wiśniówką.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie,gdy napęcznieje dolać gorącego rosołu,rozpuścić i dolać do reszty rosołu.
Wlać część rosołu do dużej,płaskiej miski i postawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia.
Jeden pęczek natki umyć,oberwać listki.
Na nieco stężałej galarecie naprzemiennie układać marchewki,listki natki i zrolowane plastry wołowiny.
Zalać resztą rosołu i postawić w chłodnym miejscu na parę godzin.
Jajka ugotować na twardo (10 minut) ,zalać zimną wodą,ostudzić,obrać.
Twarożek wymieszać z majonezem,doprawić do smaku sokiem z cytryny lub octem winnym,solą,pieprzem i odrobiną cukru.
Drugi pęczek natki,koperek oraz szczypiorek umyć,drobno pokroić.
Zieleninę wymieszać z twarożkiem.
Galaretę wyjąć z miski,przełożyć n półmisek.
Pośrodku umieścić twarożek,udekorować połówkami jajek.