Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 497
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 497
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10554
Składniki
Sałatę i pomidory umyć,osuszyć, pokroić.Przygotować marynatę:musztardę wymieszać z 4 łyzkami octu.Przyprawić solą,pieprzem i cukrem.Dodać olej.Szypiorek opłukać, odsaczyć,posiekać.Boczek pokroić w kosteczkę,wysmażyć przełozyć ze szczypiorkie do marynaty.Całość wymieszac z sałatą i pomidorami.Zagotować w garnku łitr wody,wlać100ml octy.Jajka wbijać kolejno na łyżke wazową,ostrożnie przekładać na wrżątek.Odwroćić ( najlepiej 2 łyżkami tak,aby białko się nie rozlało ).Gotować 5 min na małym ogniu.Podawać z sałatką i ewentuałnie z grzankami.