Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Wam pyszny przepis na kalarepki,które zimową porą ,możemy zużyć do sałatek czy też schrupac solo. Kalarepki wyszły wyśmienite...tylko robić i zajadać...:)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 189
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 189
Składniki
Obrane kalarepki pokroić w paski jak na frytki. Paryczkę chili oczyścić z nasion i pokroić w cienkie paseczki. Łodygę selera pokroić w cząstki. Na spód słoika dać paski selera,papryczkę chili i frytki kalarepki. Ugotować zalewę,do każdego słoiczka dać z zalewy liście laurowe i ziele angielskie. Kalarepki nałożyć dośc ścisle. Zalać zalewą.Słoiki zakręcić i pasteryzować od momentu zagotowania wody 15 min.
Po wyjęciu z pasteryzacji obrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia. Smacznego życzę!