Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kluski śląskie w połączeniu z tym gulaszem i zastępuje on problem robienia surówki....przynajmniej u mnie. Smacznego
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Składniki
Łopatkę kroję w duże kawałki i chwilę podsmażam, dodaję grubo pokrojoną cebulę i posiekaną w kostkę paprykę, czosnek, przyprawy i przecier pomidorowy (ogórka nie dodaję). Podsypuję to mąką i zalewam wodą tak aby mięso i warzywa były nią przykryte, duszę do miękkości i pod koniec wrzucam jeszcze marchew startą na dużych oczkach, żeby doszła. Jeśli mi wychodzi za rzadkie to dodatkowo zagęszczam mąką. Danie posypuję zieleniną.