Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe szarpańce, czyli coś w rodzaju placuszków warzywnych smażonych na głębokim oleju. Sprawdzą się jako samodzielna przekąska z sosem lub dodatek do dań głównych. Przepis pochodzi z 576. odcinka programu "Rączka gotuje", gdzie Remigiusz Rączka odwiedza Podzamcze w Rabsztynie i gotuje z tamtejszym szefem kuchni.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki rozbij tłuczkiem.
Marchewki obierz, następnie zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Startą marchewkę dodaj do ziemniaków.
Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Dodaj do ciasta na placki. Składniki wymieszaj.
Ciasto na kolorowe szarpańce dopraw słodką papryką, solą i pieprzem. Wbij jedno jajko. Składniki wymieszaj, następnie wsyp mąkę ziemniaczaną. Ponownie wymieszaj ciasto.
Kolorowe szarpańce nakładaj łyżką na mocno rozgrzany, głęboki tłuszcz. Smaż na złoty kolor z dwóch stron.