Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koreczki z salami to prosta w przygotowaniu i szybka przekąska idealna na Sylwestra lub inne wydarzenia rodzinne. Pumpernikiel nadaje im wyjątkowego, nieco korzennego i wytrawnego smaku, przełamanego kwaskowatością korniszonów i lekką słonością salami. Dużą zaletą koreczków jest możliwość ich dowolnej modyfikacji o ulubione składniki – można dodać pomidorki koktajlowe, świeżego ogórka, czy kawałki żółtego sera. Użyte w tym przepisie są jednak klasyczne i doskonale ze sobą współgrają.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1585
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1585
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
W miseczce umieść miękki serek. Dodaj sól, pieprz i koperek, a następnie całość utrzyj.
Serkiem posmaruj kromki pumpernikla, a następnie podziel je na kwadraty o boku ok. 2 cm. Plasterki salami złóż na pół i jeszcze raz na pół, a następnie połóż na kanapeczkach.
Korniszony pokrój w plasterki o grubości ok. 1-1,5 cm. Paprykę czerwoną umyj i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój ją na kawałki o boku ok. 1,5 cm. Na kanapeczkach połóż po jednym kawałku korniszona, kostce papryki i zakończ oliwką. Przebij wszystko wykałaczką, tworząc koreczki.
Koreczki z salami podawaj na zimno, udekorowane świeżymi listkami tymianku.