Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krokiety,inne od tradycyjnych.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Składniki
Przepisu na naleśniki nie dodaję ponieważ każdy ma swój własny sprawdzony.
Wykonanie farszu: parówki pokroić w drobną kostkę,cebulę także pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać ok 3 łyżki oleju wrzucić cebulę,zeszklić i dorzucić parówki,razem wszystko smażyć ok 5 minut,następnie dodać sól ,pieprz i zioła prowansalskie.Podsmażyć chwilkę i dodać koncentrat pomidorowy. Farsz przestudzić. Ser żółty pokroić w słupki.
Na każdy naleśnik nakładamy farsz,na farsz nakładamy kawałek sera żółtego i zawijamy jak tradycyjnego krokieta.
Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.Smacznego!!