Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i zarazem zdrowa przekąska nie tylko na karnawał. Delikatny aromat wody różanej i kardamonu wzmocni smak. Natomiast liofilizowane wiśnie dadzą delikatne orzeźwienie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Daktyle zalać wrzątkiem i krótko podgotować. Ostudzić. Migdały delikatnie uprażyć na suchej patelni, potem rozdrobnić. Ja nie rozdrabniałam na pył ale można je zmielić drobniej. Do rozdrobnionych migdałów dodać miękkie daktyle, kardamon i wodę różaną. Wszystko zmiksować dolewając odrobinę wody z daktyli. Pod koniec dodać część lekko zmielonych wiśni. Z masy formować kulki, obtaczać w kakao i odłożyć do lodówki. Resztą wiśni posypać gotowe kulki.