Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
skoro udało mi się jeszcze znaleźć opieńki ..........zapiekanki -czemu nie
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Opieńki usmażyć z solą na maśle , na wolnym ogniu pod koniec dodając cebulę ( w kostkę)- około 20min.grzyby + 5-10 min grzyby z cebulą
Bułki przekroić jak na zapiekanki , wydrążyć miąższ, nadziać grzybami z cebulą, na każdej połówce bułki rozprowadzić po 1 łyżce śmietany, posypać natką , papryką i serem żółtym ( w tej kolejności)
Zapiekać w piekarniku lub kombiwarze w temp. 180 st. aż do roztopienia sera zółtego.
Spożywać w momentach szczególnej tęsknoty za lasem :)