Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mini pizze, idealne na spotkanie z przyjaciółmi.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 44
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 44
Składniki
Bób zagotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i obrać. Szparagi przyciąć, pokroić na mniejsze kawałki i również zagotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić. Szynkę pokroić na paski. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Odrobinę mleka podgrzać i rozpuścić drożdże. Dodać cukier oraz łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na 20 minut. Masło roztopić i ostudzić. Mąkę przesypać do miski, dodać zaczyn, sól, jajko, roztopione masło, ciepłe mleko i zagnieść ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować na placek o grubości około 2 – 3 mm i powycinać kółka.
Każde kółko posmarować ketchupem, ułożyć szynkę, szparagi oraz bób. Całość posypać odrobiną soli i pieprzu i startym serem. Piec około 12 – 15 minut w temperaturze 220 stopni. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.