Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki lubi chyba każdy z nas, ale by nam się nie przejadły czasem dobrze jest pokombinować z tradycyjnym przepisem i dodatkami ;)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
W rondelku roztopić masło, wrzucić połamaną czekoladę i kakao, podgrzewać do rozpuszczenia się składników. Ostudzić, dodać jaja i cukier i zmiksować. Przesiać mąkę, dodać szczyptę soli, wodę gazowaną i zmiksować ciasto. Naleśniki smażyć na rozgrzanym oleju po ok. 1,5 min. z każdej strony. Pomarańcze obrać, podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić na skarmelizowany cukier. Ricottę zmiksować z cukrem pudrem. Gotowe naleśniki smarować serem, układać kawałki pomarańczy i zwinąć np. w rulon. Można polać powstałym sokiem z owoców. Smacznego!