Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykłe jajka z farszem. Po ugotowaniu panieruje się je w bułce tartej i smaży. Najlepsze w dniu zrobienia. Po przechowywaniu w lodówce panierka staje się miękka. Można ją odświeżyć wyjmując farsz i ponownie krótko usmażyć samo białko po czym nałożyć farsz.
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 375
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 479
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 229
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1747
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 375
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 479
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 229
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1747
Składniki
3 jajka ugotować na twardo (jedno zostawić do panierowania), obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka. Do żółtek dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i papryką, rozetrzeć łyżką lub zmiksować blenderem na gładką masę. Białka delikatnie zwilżyć wodą, obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym z solą jajku i na końcu w bułce tartej, Kłaść na rozgrzany w małym garnku olej (powinien sięgać przynajmniej do połowy wysokości jajka. Smażyć na rumiano z obu stron. Wyjąć na ręcznik papierowy do odsączenia. Ostudzone jajka faszerować nadzieniem z żółtkiem i majonezem. Wierzch można posypać szczypiorkiem.