Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 387
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10402
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 53
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 387
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10402
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 53
Składniki
Ugotować ryż i przestudzić. Makrele obrać i pozbawić ości. Na oleju szklimy cebulę, posypujemy szczyptą cukru, następnie dodajemy do niej koncentrat pomidorowy.
Mieszamy z ryżem i makrelą. Doprawiamy do smaku i dodajemy 2-3 łyżki oliwy. Paprykarz można przełożyć do słoiczków, wlać na wierzch łyżkę oleju, zakręcić i przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.