Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 69
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 51
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 559
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 69
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 51
Składniki
Pieczarki wyszorować pod bieżącą wodą. Osuszyć,wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę i smażyć do odparowania wody. Cebulę obrać,opłukać,pokrajać w talarki. Kiełbasę obrać ze skórki,pokrajać w plasterki. Cebulę dodać do pieczarek i zeszklić,potem dodać kiełbasę i szybko obrumienić. Następnie wszystkie składniki ostudzić,przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa (dwukrotnie),dodając 2 ugotowane na twardo jajka. Masło utrzeć w miseczce dodając stopniowo przepuszczoną przez maszynkę masę. Doprawić do smaku przyprawami.Najsmaczniejsza na razowym chlebie.