Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przyrządzeniu pasta, która świetnie sprawdzi się na przyjęcia lub jako dodatek do kanapek np. do pracy.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 17
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 245
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1125
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 110
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 17
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 245
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1125
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 110
Składniki
1. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy. 2. Tuńczyka odcedzamy i mieszamy z papryką, natką pietruszki i majonezem. 3. Bagietkę kroimy, smarujemy masłem lub margaryną (w zależności co kto lubi) i wkładamy do nagrzanego wcześniej do 150 stopni piekarnika na około 4-5 minut. 4. Gdy bagietka będzie zarumieniona wyjmujemy ją z piekarnika i każdą grzankę nacieramy czosnkiem. Następnie na tak powstałą grzankę nakładamy pastę z tuńczyka. 5. Gotowe grzanki dekorujemy natką pietruszki i kawałkami papryki.