Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 134
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 725
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 134
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 725
Składniki
Mięso bez skóry z karpia mielimy przez maszynkę razem z cebulą, porem i namoczoną słodką bułką w mleku, pietruszką i koperkiem. Do gotowej masy dodajemy żółtka, przyprawy. Następnie ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy do masy rybnej. Przygotowujemy blaszkę, najlepiej keksówkę, wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy surowy pasztet na wierzch pasztetu układamy kilka plasterków masła. Do piekarnika nagrzanego do 170 stopni wkładamy na 1,5 godziny pasztet. Wlewamy wodę do piekarnika na główną blachę na której stoi keksówka z pasztetem, żeby pasztet był wilgotny. Jest pyszny. Zajadmy z sosem musztardowo- chrzanowym na zimno.