Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy za pasem, oprócz standardowych mięsnych przekąsek, jak kiełbasa czy karkówka, warto zrobić także opcję wegetariańską. Świetnie sprawdzą się faszerowane pieczarki. Sprawdź, czym je nadziać, aby były najlepsze.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1571
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1571
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Składniki
Zacznij od oczyszczenia pieczarek, następnie usuń ogonki i drobno je pokrój. Pieczarki oprósz solą i pieprzem. Warto delikatnie nakłuć pieczarki.
Na odrobinie oliwy podsmaż poszatkowaną cebulę, czosnek i szpinak. Do miski wrzuć pokrojoną drobno paprykę, pomidory suszone, nóżki pieczarek oraz składniki z patelni, dopraw solą i pieprzem.
Wyłóż farsz na pieczarki, dodaj starty ser. Ułóż pieczarki na ruszcie, farszem do góry, grilluj przez około kwadrans. Jeśli masz pokrywkę, przez pierwsze kilka minut warto grillować je pod przykryciem.