Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, pieczone kawałki marchewki, otulone ziołami prowansalskimi. Szybki i prosty sposób na zdrowe frytki warzywne, które świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 560
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 74
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 54
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 560
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 74
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 54
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy na kawałki (jak klasyczne frytki ziemniaczane) i skrapiamy je olejem rzepakowym. Następnie oprószamy całość solą, świeżo zmielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi - wszystko dokładnie mieszamy. Tak doprawione kawałki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 do 30 minut (do lekkiego zarumienienia). * Na około 10 minut przed końcem pieczenia możemy ustawić piekarnik na termoobieg. Życzę smacznego! :)