Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie małe ziemniaczki bio sprawdzają się jako samodzielne danie, ale są idealnym dodatkiem do mięsa np. gęsiny
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 423
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12214
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 82
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 423
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12214
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 82
Składniki
Ziemniaki umyłem dokładnie. Nie obrałem ich, chciałem, aby skórka się przypiekła. Marynata : wymieszałem oliwę z ziołami, solą, pieprzem, papryką. Połączyłem marynatę z ziemniaczkami. Odstawiłem na pół godziny. W międzyczasie rozgrzałem piekarnik do 200 stopni. Ziemniaczki rozłożyłem na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekałem ok. 45 minut. Po pół godzinie sprawdziłem ich miękkość. Dodałem pokrojone na połówki pomidorki. Ponownie wstawiłem do piekarnika. Gdy ziemniaki były miękkie dodałem pokrojony w kostkę ser mozzarella i kilka gałązek tymianku. Zapiekałem bez przykrycia, do rozpuszczenia sera.