Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-01-2011
Soczysta pierś z kurczaka, bez tłuszczu, szybka w przygotowaniu
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 170
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 170
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Składniki
Cebulkę drobno pokroić, osolić, podsmażyć na masełku, dodać pieczarki pokrojone w taraki, dusić pod przykryciem, doprawić do smaku solą i na końcu pieprzem,
Pierś z kuraka - dwie połówki rozciąć wzdłuż i delikatnie rozbić tłuczkiem. Na blaszce wyłożonej folią aluminiową ułożyć 4 płaty mięsa, osolić, kłaść pieczarki, zetrzeć żółty serek i całóść przykryć grubo majonezem,
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180C na ok 20-25min. Najlepiej by piekarnik grzał góra-dół, bo wtedy miąsko jest soczyste,
Można podawać jako przystawkę lub obiad z ziemniakami i np papryką konserwową.
SMACZNEGO !!!!!!!