Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś na ząb gorące grzanki grzanki z czerstwego chleba, pod nazwą pijani rycerzyki. Nazwa taka bo kromko chleba zamoczone zostały w czerwonym winie. Polecam
patelnia, naczynia do panierowania, widelec, ręcznik papierowy,
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 283
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1220
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 29
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 283
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1220
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 121
Składniki
Kromki chleba zalać winem i chwilę poczekać aż kromki wchłoną czyli nasiąkną winem , po czym obtaczać je w rozbełtanych jajkach, panierować w bułce tartej i smażyć w większej ilości oleju na złoty rumiany kolor z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać oprószone cynamonem oraz cukrem. Smacznego
Grzanki gotowe do podania.
Zalanie chleba czerwonym winem.
Obtaczanie w rozbełtanym jajku i panierowanie w bułce tartej.
Smażenie.