Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znany przepis kuchni USA, z rejonu Buffalo. Często modyfikowany. Ja proponuję taką wersję.
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4772
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4772
Składniki
Skrzydełka starannie umyłem, osuszyłem papierowym ręcznikiem. Odciąłem ostre zakończenia, a następnie każde skrzydełko przekroiłem na pół w stawie. Rozgrzałem olej, porcjami smażyłem osuszone kawałki mięsa , po około 8 minut. Na patelni rozgrzałem masło, dodałem sos chili i ocet, posoliłem. Do sosu włożyłem usmażone skrzydełka, podgrzewając wymieszałem je, aby sos dokładnie pokrył mięso. Sos : majonez , jogurt, śmietanę i pokruszony ser wymieszałem, nie rozcierałem, bo sos nie powinien być gładki.. Gotowe skrzydełka przełożyłem na półmisek i podałem z dipem serowym i kawałkami surowego ogórka i selera naciowego.