Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kulinarne wspomnienia z dzieciństwa.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 37
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 848
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 37
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 848
Składniki
Mąkę , maślankę , sól i sodę po wymieszaniu wyrobiłem na gładką masę. Podzieliłem na 8 części i uformowałem owalne placki. Opcjonalnie można rozwałkować na dość grube placki. Piekłem na rozgrzanej wcześniej żeliwnej patelni , bez tłuszczu. Podałem ciepłe z masłem. Można zamiast maślanki dodać kwaśne mleko. W oryginale piekło się na piecu kaflowym , na płycie. Masło wiejskie itd.