Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kiedy spróbowałam tych placków nie przyrządzam już tradycyjnych... Są chrupiące i mniej tłuste niż tradycyjne.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4964
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2335
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4964
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2335
Składniki
Ziemniaki obrac, połowę utrzeć na tarce o grubych oczkach a połowę jak do tradycyjnych placków.
Paprykę i cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę. Posiekać natkę pietruszki, dodać do ziemniaków.
Dodać jajka, mąkę i przyprawy (według uznania, mi najlepiej smakują ostro przyprawione).
Wszystko razem wymieszać i usmażyć. Na gotowe placki można dodać łyżkę gęstej śmietany:) smacznego