Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki tarte na grubej tarce, a nie tradycyjnie
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 394
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10762
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 394
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10762
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 59
Składniki
Ziemniaki obieramy, następnie ścieramy na grubej tarce. Pieczarki i paprykę dokładnie myjemy, osuszamy i również ścieramy na grubej tarce. Odcedzamy wodę od startych ziemniaków, pieczarek i papryki. Następnie wszystkie starte warzywa przekładamy do garnka i dodajemy mąkę, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie łyżką mieszamy.
Rozgrzewamy olej na patelni, a następnie łyżką przekładamy przygotowany farsz na placki i smażymy.