Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TROSZKĘ PRACOCHŁONNY ALE ZA TO SMACZNY POMYSŁ NA OBIAD LUB KOLACJĘ :))
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z majonezem i śmietaną. Przyprawiamy do smaku. Rzodkiewkę, pomidory i ogórki pokroimy w plasterki.Startą na tarce jarzynowej o grubych oczkach marchewkę i ziemniaki mieszamy z mąką i jajkiem. Tak zrobione ciasto doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łyżką nakładamy porcje ciasta na rozgrzany olej formując owalne placki. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Na talerzu kładziemy najpierw jeden placek a na niego kawałki mięsa później pomidora, ogórka i rzodkiewkę. Wszystko polewamy sosem i przykrywamy drugim plackiem.
SMACZNEGO:))