Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z bakłażanem, pomidorem i czosnkiem - sposób przygotowania Bakłażany kroimy w grube plastry i odstawiamy. Smażymy na oleju, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę. W tym samym czasie w rondelku szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy sparzone, obrane ze skórki pomidory, drobno pokrojony czosnek i ewentualnie oregano i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Dodajemy bakłażany. Ugotowane al dente spaghetti mieszamy z sosem i posypujemy serem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Spaghetti z bakłażanem, pomidorem i czosnkiem - sposób przygotowania Bakłażany kroimy w grube plastry i odstawiamy. Smażymy na oleju, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę. W tym samym czasie w rondelku szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy sparzone, obrane ze skórki pomidory, drobno pokrojony czosnek i ewentualnie oregano i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Dodajemy bakłażany. Ugotowane al dente spaghetti mieszamy z sosem i posypujemy serem.