Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 237
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1080
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 107
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 237
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1080
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 107
Składniki
Ogórek zetrzyj na grubych oczkach tarki, odrobinę posól i połóż na gęstym sitku, żeby odciekła z niego woda.
Cukinie pokrój w cienkie plastry i usmaż na patelni grillowej po 1 minucie z każdej strony.
W jednej miseczce wymieszaj 100 g serka z posiekanymi ziołami i startym ogórkiem, startym na cienkich oczkach tarki czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
W drugiej miseczce wymieszaj serek śmietankowy ze szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Wymieszaj całość z pokrojoną w kostkę zieloną papryką, dopraw solą i pieprzem.
Układaj na początku plastra cukinii, 1 łyżeczkę przygotowanego serka z ogórkiem i zwijaj w rulony. Tak samo zrób z drugim farszem. Gotowe roladki układaj na talerzyku.