Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki jakich jeszcze nie było. Moi goście byli zachwyceni. Najlepsza przekąska na imprezę.
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 251
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 251
Składniki
Do moich roladek użyłam pasty z jajka, rzodkiewki i sera żółtego lecz może to być zwykły serek np. chrzanowy czy ze szczypiorkiem. Zaczynam od przygotowania jajek. Gotuję je na twardo a następnie obieram. Sałatkę przygotowuje się bardzo szybko dlatego, że wszystkie składniki ścieram na tarce o grubych oczkach. Ser, jajka oraz rzodkiewkę. Na koniec dodaję majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam i pasta gotowa. 2 placki tortilli kroję na pół. Na 3 połówkach smaruję pastą a następnie na każdej połówce placka układam składniki. Sałata, szynka i ser. Składniki dociskam do pasty a następnie bardzo dokładnie i ciasto zwijam tortillę. Przygotowuję placek tortilli. Dokładam do niego 1 połowę która została. Placki tortilli muszą na siebie nachodzić. Smaruję całość pastą. Układam 3 zwinięte placki i całość bardzo szczelnie zwijam. Tortillę obijam w folię spożywczą a następnie chłodzę w lodówce ok. 2 godziny. Można przygotować dzień wcześniej.
Po tym czasie roladki kroję na mniejsze kawałki i układam np. na desce.