Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety śledziowe połączone ze smakiem suszonej wiśni smakują po prostu wybornie.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Składniki
Wymoczone śledzie kroimy wzdłuż na pół, zwijamy je w ruloniki, w środek każdego wkładamy wiśnię. Śledzie przekładamy do słoika lub szklanego naczynia, posypujemy drobno pokrojoną cebulą, liściem laurowym, ziarenkami pieprzu i zielem angielskim. Całość zalewamy sokiem z cytryny i olejem, tak by śledzie były całkowicie pokryte zalewą. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Śledzie podajemy posypane natką pietruszki.