Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczną przekąskę czyli klopsy rybne z ryby miruny w zalewie octowej. Klopsy w panierowane ,smażone i wkładane do zalewy. Takie klopsy są bardzo smaczne i zawsze są na świątecznym stole. Przygotowuję je bardzo często i to z różnej ryby , ponieważ bardzo lubimy rybki.
maszynka do mielenia, miska, patelnia, talerz nóż, garnek,
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 249
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 854
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5231
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 1044
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 249
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 854
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5231
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 1044
Składniki
Rybę mirunę po dokładnym odsączeniu mielimy, razem z obraną cebulą. Do mielonej ryby dodajemy przyprawy oraz jajko. Po wymieszaniu dodajemy bułkę tartą tyle aby masa się dobrze lepiła.( do tych klopsików na święta nie dodaje namoczonej bułki). Po dokładnym wymieszaniu forujemy klopsiki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu klopsiki wkładamy do naczynia dodajemy sparzoną gorącą wodą pokrojoną cebulę i zalewamy przestudzoną zalewą. Odkładamy w chłodne miejsce . Po dwóch dniach klopsiki są gotowe do spożycia i są pyszne. Zalewa; Składniki na zalew zagotować , a następnie lekko wystudzić.
Ryby zmielone , doprawić przyprawami , dodać jajko i bułkę tartą wymieszać.
Formujemy klopsy i smażymy na rozgrzanym oleju.
Usmażone klopsy zalewamy przygotowaną wcześniej zalewą.
Klopsy gotowe do spożycia.