Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest banalnie proste i świetnie pasuje np. na kolację. Mniej odświętne, bo bez groszku, kukurydzy. Taki zwykły, swojski, gotowany kurczak.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4973
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 887
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4973
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 887
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i włożyć do garnka z marchewką, pietruszką, selerem i zalać wodą. Dodać listek laurowy, ziele, pieprz i sól. Gotować na wolnym ogniu ok. 40 min. Mięso musi lekko odchodzić od kości. Ładnie obrać mięso. Usunąć skórki i kości. Marchewkę odłożyć, pozostałe warzywa usunąć z wywaru, a wywar przecedzić. Żelatynę rozpuścić w wywarze ( ok.400 ml. ) Na dnie małych salaterek ułożyć pokrojone w plasterki jajko i marchewkę oraz listki pietruszki. Zalać kilkoma łyżkami wywaru z żelatyną. Wstawić do lodówki żeby wywar stężał. Mięso drobno postrzępione rozłożyć do salaterek. Zalać pozostałym wywarem z żelatyną. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia. Przed podaniem, wyjąć z salaterek. Okroić brzegi i zanurzyć salaterki na chwilę w ciepłej wodzie, wtedy ładnie porcje się wysuną. Udekorować według życzenia. Można posypać zielonym groszkiem, albo ułożyć listki bazylii. Skropić sokiem z cytryny. Smacznego.