Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzerinki to nic innego jak pizza w bardziej poręcznej wersji:). Świetne na imprezy lub do zabrania na wynos, smakują dobrze także na zimno lub odgrzane. Przygotowałam je z mojego ulubionego ciasta na pizzę, które nie musi wyrastać.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 56
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 37
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 56
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 37
Składniki
Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, dodajemy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym (nie gorącym!) mleku. Wlewamy do miski. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta
Ciasto dzielimy na 8 części. Każdą z nich rozgniatamy na blacie na kształt koła, zaginamy brzegi jak w tradycyjnej pizzy. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Szynkę i mozzarellę tarkujemy, cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry.
Pizzerinki smarujemy koncentratem, posypujemy przyprawami, układamy dodatki w dowolnej kolejności. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez około 10 minut.