Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie placuszki to moje wspomnienie dzieciństwa z dodatkiem kefiru lub maślanki będą bardziej puszyste, najlepiej smakują posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem konfitury, zamiast jabłka możesz dodać gruszkę
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Do miski przesiej mąkę z sodą, wymieszaj. W drugiej misce roztrzep jajka dodaj oba cukry oraz kefir, stopniowo dodaj przesianą mąkę z sodą, jabłka obierz zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj do ciasta. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki nakładaj porcję ciasta i smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron, wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki oddaj posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem ulubionej konfitury.